Varvet som är ett service och reparationsvarv startade sin verksamhet 1904 i Värtan vid nuvarande brofäste på Lidingö och är fortfarande i grundarfamiljens ägo. 1969 flyttade verksamheten till Saltsjö-Boo.

Idag är verksamheten baserad på blästring/målning, plåtarbeten, ombyggnationer, motorinstallationer samt axel och propellerarbeten.

Företaget har mångårig och allsidig erfarenhet av torrsättning vad gäller alla typer av fartyg. Varvet har i dag en slipkapacitet på 400 ton, bredd 10 m, längd 70 m. Vi har för avsikt att inom en snar framtid utöka bredden till 12 m. Vår mobilkran lyfter båtar upp till 20 ton. Varvet kan utföra axelriktningar/tillverkning samt propellerreparationer.

Varvet utför reparationer och om/tillbyggnationer i stålplåt, aluminium och rostfritt där vi svetsar, klipper och monterar.
Varvet har stor kapacitet att kapa, knäcka och valsa plåtar.
Valsen har en kapacitet på upp till 25 mm stålplåt.
Vår gradsax klarar måtten, 5 m längder, 13 mm tjocklek.
Kantpressen tar 3 m längder, 10 mm tjocklek.

Motorinstallationer, motorbyten med anpassning och tillverkning av bränsle, kyl och avgasrör.
Vi riktar motorer, växlar, backslag, axlar och propellrar med bl.a. hjälp av laser, samt utför även vibrationstest med modern utrustning.

Cirkulationssystem, kylsystem och värmesystem konstrueras, dimensioneras samt installeras efter kundens önskemål och behov.

Vid sprutmålning av färg använder vi luft och elspruta.

För ytterligare information, hör av er till oss på Kummelnäs Varv.